+30 698 444 9107 info@dragazis.gr

Δομικοί Λίθοι

Οι Δομικοί Λίθοι αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία βασίζεται η κουλτούρα κάθε επιχείρησης, κάθε επαγγελματία και κάθε ανθρώπου.

Κάθε επιχείρηση, κάθε επαγγελματίας και κάθε άνθρωπος θα πρέπει να σχηματοποιήσει τους δικούς του Δομικούς Λίθους με σκοπό να ξέρει τι στα αλήθεια πρεσβεύει, που βαδίζει αλλά και τι αποφάσεις θα πάρει όταν οι στιγμές γίνουν δύσκολες!

 

Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις τους Δομικούς Λίθους μου, δηλαδή τη Φιλοσοφική και Ηθική βάση πάνω στη οποία πατάω και πραγματοποιώ το έργο μου.

Να εμπνεύσω και να ενδυναμώσω Ανθρώπους και Επιχειρήσεις για έναν καλύτερο κόσμο!

Στο δικό μου μυαλό τα πράγματα είναι απλά. Πιστεύω πάρα πολύ στην εκπαίδευση. Πιστεύω ότι με την επιμόρφωση το άτομο θα γίνει καλύτερο για τον εαυτό του και την κοινωνία. Τι σημαίνει στην ουσία μορφώνομαι; Παίρνω μορφή! Και ποια μορφή παίρνω; Αυτή που έχω ήδη μέσα μου. Όπως ο σπόρος έχει μέσα του τον προορισμό να γίνει δέντρο, φυτό, καρπός, έτσι και ο άνθρωπος έχει μέσα του τον προορισμό να γίνει η καλύτερη έκδοση του εαυτού του. Και που σταματάει αυτό, θα ρωτήσει κάποιος; Εκεί που το κάθε άτομο θα νιώθει ότι είναι εντάξει με τον εαυτό του και απολαμβάνει τη ζωή του. Υπάρχει η στιγμή που η ανάγκη για επιμόρφωση σταματάει; Ενδέχεται να ρωτήσεις και πάλι. Ναι, εκεί που κάνουμε την Μεγάλη Ειρήνη με τον εαυτό μας!

Συνεπώς ο Σκοπός μου είναι να εμπνεύσω και να ενδυναμώσω ανθρώπους και επιχειρήσεις για να γίνουν η καλύτερη έκδοση του εαυτούς τους και κατ’ επέκταση ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος για εμάς και τις επόμενες γενιές!

Οραματίζομαι να είμαι στη συνείδηση των ανθρώπων καθώς και του επιχειρηματικού κόσμου, συνυφασμένος με την αλλαγή, την επιστημονική γνώση, τον επαγγελματισμό, την πρόοδο και την ευημερία!

Πριν πάρα πολλά χρόνια και πριν ακόμα σπουδάσω Ψυχολογία, ένας φίλος μου είχε έναν συμφοιτητή. Εκείνος ο συμφοιτητής του φίλου μου αντιμετώπιζε ένα σημαντικό πρόβλημα. Ο φίλος μου τότε τού είπε: ”Μην ανησυχείς, θα σε πάω στον Δραγάζη”. Όταν σχημάτιζα τους δικούς μου Δομικούς Λίθους, ρώτησα τον εαυτό μου: Πώς θέλω να με έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι; Θέλω να με έχουν ως Εκείνον που θα απευθυνθούν όταν αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα! Όπως έκανε εκείνη την περίοδο ο φίλος μου. Θέλω να είμαι συνυφασμένος με την Αλλαγή! Πώς όμως θα έρθει η Αλλαγή; Μέσω της επιστήμης της Ψυχολογίας πάνω στην οποία βασίζομαι να αυξήσω την αυτογνωσία των ανθρώπων. Θέλω να βοηθάω τους ανθρώπους να αλλάξουν, να πάνε παρακάτω, να προοδεύσουν και τέλος να ευημερήσουν. Και όταν στοχάζονται τη ζωή τους και την αλλαγή τους, τότε να έχουν στο πίσω μέρος τους μυαλού τους ότι υπήρξα σημαντικός καταλύτης Αλλαγής, Προόδου και Ευημερίας!

Να βοηθήσω επιχειρήσεις, επαγγελματίες και καθημερινούς ανθρώπους, να κατανοήσουν τον τρόπο που λειτουργούν και στη συνέχεια να αλλάξουν, με απώτατο σκοπό να προοδεύσουν και να ευημερήσουν!

Εντιμότητα: Αποτελεί την πρωταρχική μου αξία σε κάθε απτή και μη, συναλλαγή. Προσεγγίζω τους συνεργάτες μου (πελάτες) με ηθική και σεβασμό απέναντι στα όνειρα, στους στόχους και στην οικονομική τους ευχέρεια. Συνεργάζομαι με αμεσότητα και ειλικρίνεια ακόμη και για την πιο μικρή λεπτομέρεια. Αντιμετωπίζω την κάθε επιχείρηση που συνεργάζομαι σαν να είναι μία δική μου επαγγελματική δραστηριότητα.

Συνέργεια και Δικτύωση: Προσεγγίζω τις επιχειρήσεις ως κοινωνικές ομάδες οι οποίες στο σύνολό τους αποτελούν μία μεγάλη και ευημερούσα κοινωνία. Αξιοποιώ τις γνωριμίες μου και φέρνω σε επαφή τους συνεργάτες μου μεταξύ τους ώστε να μεγαλώσουν ο ένας με τη βοήθεια του άλλου.

Ενδυνάμωση – Επιμόρφωση: Εργάζομαι συλλογικά με μεθοδικότητα, προδραστικότητα και περίσκεψη. Ο τελικός σκοπός μου είναι οι συνεργάτες μου (συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, επιχειρηματίες/επαγγελματίες) να ενδυναμωθούν όντας κυρίαρχοι του εαυτού τους μέσα από συνεχή Υποστήριξη και μία άκρως Επιμορφωτική Συνεργασία.

Επιστημονική Γνώση: Η επιστήμη της Οργανωσιακής Συμπεριφοράς, της Εργασιακής & Εργασιακής Ψυχολογίας, της Κοινωνιολογίας, της Ανθρωπολογίας, της Στατιστικής, οι Θεωρίες Μάθησης, Συστημάτων, Κινητοποίησης, Κινήτρων, Ανταμοιβών, κ.α. αποτελούν οδηγό μου για να επιτελέσουν το έργο μου με αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.

Διαθέτω υψηλή κατάρτιση και είμαι σε θέση να ανταποκριθώ σε ένα μεγάλο εύρος προβλημάτων και απαιτήσεων που έχει η σημερινή επιχείρηση ή/και ο σύγχρονος επαγγελματίας αλλά και άνθρωπος. Λειτουργώ με εντιμότητα, επαγγελματισμό και επιστημονική γνώση. Υποστηρίζω τούς συνεργάτες μας όποτε το έχουν ανάγκη και για όσο χρειαστεί! 

Το στοιχείο που πιστεύω ότι με κάνει να ξεχωρίζω είναι η ικανότητά μου να δημιουργώ αυθεντικές σχέσεις με τους συνεργάτες μου. Σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης βασισμένες στην ηθική πρακτική (ethical practice) όπως ο κλάδος της ψυχολογίας πρεσβεύει!

Πρωταρχική μου επιθυμία είναι να δημιουργήσουμε μια επαγγελματική επαφή μέσα από την οποία το άτομο θα αποκτήσει αυτονομία και κυριότητα (ownership) και όχι μια σχέση εξάρτησης.

Ο ρόλος μου είναι να εκπαιδεύσω το κάθε άτομο που συνεργάζομαι να αποκτήσει καινοτόμο σκέψη και αποτελεσματικό τρόπο δράσης ώστε στο μέλλον να είμαι όσο το δυνατόν λιγότερο απαραίτητος για εκείνο.

Προσεγγίζω τις επαγγελματικές μου σχέσεις με ηθική, σεβασμό και ειλικρίνεια στα όνειρα, στούς επαγγελματικούς και προσωπικούς στόχους καθώς και στα χρήματα που επενδύει ο επιχειρηματίας/συνεργάτης μου.

Απευθύνομαι σε ανθρώπους και επιχειρήσεις με ανοιχτούς ορίζοντες που επιθυμούν να βελτιώσουν την προσωπική και επαγγελματική λειτουργικότητά τους!

Επιχειρήσεις

Στοχεύω σε μικρές και μεσαίες επιχειρηματικές δραστηριότητες με τις οποίες είμαι σε θέση να συνεργαστώ άμεσα, με συνεννόηση και ευελιξία.

Επιλέγω οι συνεργασίες μου να αποτελούν μικρά, αυτόνομα και σύντομα πρότζεκ με σεβασμό απέναντι στους συνεργάτες μου (πελάτες) και στην οικονομική τους ευχέρεια.

Άτομα

Συνεργάζομαι με άτομα που επιθυμούν να βελτιώσουν τη ζωή τους σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner